Misatango – Misa a Buenos Aires

Lørdag 27. oktober 2018 deltok Årstad kantori som basiskor i et prosjekt i regi av Korforbundet. Martín Palmieris Misa a Buenos Aires «Misatango» ble fremført i Johanneskirken, og sangere fra hele Bergen tok del i prosjektet.

«Misatango» er en moderne komposisjon skrevet i 1996 som kombinerer argentinske rytmer i stilen Tango Nuevo med strukturen til den klassiske latinske messen skrevet for mezzo-sopran, kor, bandoneon, klaver og strykere.

Komponist/dirigent Martin Palmeri fra Argentina dirigerte selv verket.

Mer informasjon finnes her.

Sommerkonsert 2018 med Berezovsky, Gjeilo, Lotti og Tallis

3. juni fremførte Årstad kantori en konsert for kor i fire stemmer av Maksym Berezovsky, i tillegg til verk av Ola Gjeilo, Antonio Lotti og Thomas Tallis. Berezovsky er, så vidt vi kjenner, lite spilt i Norge, men er en av Ukrainas virkelig store barokkomponister. Korets dirigent, Tanja Johansen, som selv har ukrainsk bakgrunn, har særlig kompetanse innen denne typen ortodoks kirkemusikk.

Den bergenske strykekvartetten Ardente deltok også, denne gangen med verk av Mozart og Martin.

Stabat Mater av Antonio Caldara

18. Mars 2018 fremførte Årstad kantori Caldaras Stabat mater sammen med Borakvartetten og Ingvill Espedal (sopran) og Tanja Johansen (alt) og Tore Hegdahl på orgel.

 Trond Kverno og Arvo Pärt

BANNER 10 JUNI 11 JUNI

10 juni i Årstad kirke og 11 juni i Bergen domkirke fremførte vi «Improperia Salvatoris Nostri» av Trond Kverno sammen med «Berlinermesse» av Arvo Pärt.
Disse er to vakre, stemningsfulle, men forskjellige verk. «Improperia» er à capella mens «Berlinermesse» fremførte vi med orgel (Tore Hegdahl), strykekvartett (Borakvartetten), og solister Hilde Annine Hasselberg (sopran), Daniela Iancu Johannesen (alt), Tore Kloster (tenor) og Ørjan Hartveit (bass).

DUKE VESPERS ENSEMBLE

photo_duke-v-e

20. Mai kl 19 hadde vi besøk av Duke Vespers Ensemble fra USA som sang fra sitt store repertoar av klassisk kirkemusikk. De var på skandinaviaturnè og skulle videre til domkirkene i Oslo og Stockholm. Dette var deres eneste konsert i Bergen.

plakat_jul2016_bredere

INTERNASJONAL JULEKONSERT

Vi fant frem lite kjente julesanger fra 11 ulike land og sang dem på originalspråk. Dette gir et inntrykk av ulike lands forhold til julen i lys av deres kultur i ulke tidsperioder. En stemningsfull og annerledes juleopplevelse. Ardentekvartetten var med oss, samt orgel og solosang.

Vårkonsert, Søndag 24. April kl 19
Organist: Elizabeth Astrue Piano: Tore Hegdahl.
Soloer ved Sebastian Bothe (orgel) og Stefan Mense (sang, bass).
Inneholdt både gamle favoritter og nye viser og salmer. Hovedverket var «Wie lieblich sind Deine Wohnungen» fra Brahms Requiem.

Årstad kantoris høstkonsert, Søndag 15. november, kl. 19.30

kor

På konserten den 15. november vil vi fremføre verker fra Renessanse, Barokk og Wienerklassissismen:

William Byrd: Messe for tre stemmer
Thomas Morley: Fire madrigaler
Stykker av Buxtehude og Mozart.

Årstad kantori med Unni Løvlid, Søndag 26. april, kl. 20.00

Uvdal,_Harriet_Backer_Uvdal stavkirke (1909)

Til sin vårkonsert 26. april tar Årstad kantori for seg norske folketoner. Med seg har vi folkemusikeren Unni Løvlid (kveding) og jazzmusikerene Øivind Stømer (saksofon). Begge har lang erfaring fra sine respektive musikalske univers og fra kombinasjon av folkemusikk og improvisert musikk. På konserten vil vi få høre tradisjonelle folketonearrangementer for kor, solofremføring av religiøse folketoner, saksofonimprovisasjoner – og forskjellige blandinger av disse tre.

Høstkonsert, Årstad kirke, søndag 16.november 2014

Årstad kantoris høstkonsert utforsker kormusikkens mer innadvendte side, med blant annet en del russiske stykker. Vi fremfører både religiøs og verdslig musikk av Tsjaikovskij, Sokolof og Kastalskij, samt musikk av den franske komponisten Guy Ropartz. I tillegg vil vi synge Josef Rheinbergers «Missa sincere in memoriam» akkompagnert av på orgel Mariko Takei

Haydns Stabat Mater, Årstad kirke fredag 9.mai 2014

Årstad kantori
Liv Elise Nordskog, sopran
Thorbjørn Gulbrandsøy, tenor
Daniela Iancu, alt
Kevin Gagnon, bass
Knut Christian Jansson, klaver

Haydns Stabat Mater hører til de mindre kjente og sjelden fremførte Haydn-verkene – helt ufortjent. Selv når temaet er dystert, er musikken grunnleggende lys i stemning, mer i tråd med Haydns egen stil enn med diktets tema. Verket ble fremført med klaver.

J.S. Bach: Ich habe genug, Kantatekonsert i Årstad kirke 16. februar 2014.Medvirkende: Maria Carlsson (Malmö) mezzosopran og Vincent Lièvre-Picard (Paris) tenor.
Årstad kantori og Bergen Bach Ensemble.

Kantate 170 «Vergnügte Ruh’, beliebte Seelenlust»
Kantate 82 «Ich habe genug»
Kantate 161 «Komm, du süsse Todesstunde»

Faurés Requiem, Årstad kirke 10. november 2013
Årstad kantori satte opp en av hjørnestenene i korlitteraturen og samtidig et av de mest elskede kirkemusikkverker. I tillegg verker av bl.a. Poulenc og Messiaen.

Solister: Liv Elise Nordskog (sopran), Olav Veierød (baryton)
Organist: Bjørn Lien

Aftensang, St.Markus kirke 15. september 2013

Johannespasjonen av J. S. Bach, Årstad kirke 10. mars 2013
Årstad kantori satte opp en kammerversjon av Bachs mesterlige pasjon med fremragende solister og et lite instrumentalensemble.

Solister: Vincent Lievre Picard, Ole Strøm, Simon Kirkbride, Tim Lawrence, Maria Carlsson og Liv Nordskog.

Aftensang, St. Markus kirke 21. oktober 2012
Koret fremførte mye av repertoaret fra konserten i juni; motetter av Buxtehude og Boyce, samt folketonearrangementer.

Julekonsert, Årstad kirke 20. desember 2012
Vi deltok på kirkens julekonsert sammen med menighetens forskjellige kor.