Julekonsert 2019

8. desember 2019: Høytiden ble sunget inn med norske og internasjonale julesanger, motetter og kantater, alle i spennende arrangement for flerstemt kor. Konsertens høydepunkt var Buxtehudes julekantate In Dulci Jubilo, for kor, orgel og strykere. Julekonserten var et samarbeid med nystartede Lystgården Vokal.

Engelens dagbok – Julian Misic

29. september 2019: Julian Misic presenterer sin tredje plate, med tekster inspirert av folkeeventyr og musikk inspirert av folkemusikk fra Balkan. Julian er også tenor i Årstad Kantori og vi fikk være med. Andre medvirkende inkluderte: Berit Opheim (fortellerstemme, sopran), Dobrila Grasheska (alt), Dorian Jovanovic (oud), Bergen Domkirkes Jentekor, Borakvartetten m.fl. Konserten var en del av Bergen kirkeautunnale.

Vårkonsert med verker av Buxtehude og Nardini

4. mai 2019: Borakvartetten besøker oss igjen og vi spiller barokk og førklassisk musikk. Med Tore Hegdahl (orgel).

Internasjonal Julekonsert 2018

16. desember 2018: En ny vri på vårt populære internasjonale julekonsertkonsept denne gangen med sanger fra 12 ulike land og med besøk av Sönghòpurinn ì Bergen, byens eneste islandske kor.

Misatango – Misa a Buenos Aires

Lørdag 27. oktober 2018 deltok Årstad kantori som basiskor i et prosjekt i regi av Korforbundet. Martín Palmeris Misa a Buenos Aires «Misatango» ble fremført i Johanneskirken, og sangere fra hele Bergen tok del i prosjektet.

«Misatango» er en moderne komposisjon skrevet i 1996 som kombinerer argentinske rytmer i stilen Tango Nuevo med strukturen til den klassiske latinske messen skrevet for mezzo-sopran, kor, bandoneon, klaver og strykere.

Komponist/dirigent Martin Palmeri fra Argentina dirigerte selv verket.

Mer informasjon finnes her.

Sommerkonsert 2018 med Berezovsky, Gjeilo, Lotti og Tallis

3. juni fremførte Årstad kantori en konsert for kor i fire stemmer av Maksym Berezovsky, i tillegg til verk av Ola Gjeilo, Antonio Lotti og Thomas Tallis. Berezovsky er, så vidt vi kjenner, lite spilt i Norge, men er en av Ukrainas virkelig store barokkomponister. Korets dirigent, Tanja Johansen, som selv har ukrainsk bakgrunn, har særlig kompetanse innen denne typen ortodoks kirkemusikk.

Den bergenske strykekvartetten Ardente deltok også, denne gangen med verk av Mozart og Martin.

Stabat Mater av Antonio Caldara

18. mars 2018 fremførte Årstad kantori Caldara og Scarlattis Stabat mater sammen med Borakvartetten, Sigrun Jørdre (sopran), Tanja Johansen (alt) og Tore Hegdahl (orgel).

 Trond Kverno og Arvo Pärt 2017

BANNER 10 JUNI 11 JUNI

10. juni i Årstad kirke og 11. juni i Bergen domkirke fremførte vi «Improperia Salvatoris Nostri» av Trond Kverno og «Berlinermesse» av Arvo Pärt.  Disse er to vakre, stemningsfulle, men forskjellige verk. «Improperia» er à capella mens «Berlinermesse» fremførte vi med orgel (Tore Hegdahl), strykekvartett (Borakvartetten), og solister Hilde Annine Hasselberg (sopran), Daniela Iancu Johannesen (alt), Tore Kloster (tenor) og Ørjan Hartveit (bass).

DUKE VESPERS ENSEMBLE

photo_duke-v-e

20. mai 2017 hadde vi besøk av Duke Vespers Ensemble fra USA som sang fra sitt store repertoar av klassisk kirkemusikk. De var på skandinaviaturnè og skulle videre til domkirkene i Oslo og Stockholm. Dette var deres eneste konsert i Bergen.

plakat_jul2016_bredere

INTERNASJONAL JULEKONSERT 2016

Vi fant frem lite kjente julesanger fra 11 ulike land og sang dem på originalspråk. Dette gir et inntrykk av ulike lands forhold til julen i lys av deres kultur i ulke tidsperioder. En stemningsfull og annerledes juleopplevelse. Ardentekvartetten var med oss, samt orgel og solosang.

Vårkonsert, søndag 24. april 2016
Organist: Elizabeth Astrue Piano: Tore Hegdahl.
Soloer ved Sebastian Bothe (orgel) og Stefan Mense (sang, bass).
Inneholdt både gamle favoritter og nye viser og salmer. Hovedverket var «Wie lieblich sind Deine Wohnungen» fra Brahms Requiem.

Høstkonsert, søndag 15. november 2015

kor

Vi fremførte verker fra renaissansen, barokken og Wienerklassissismen:

William Byrd: Messe for tre stemmer
Thomas Morley: Fire madrigaler
Stykker av Buxtehude og Mozart.

Folketonekonsert søndag 26. april 2015

Uvdal,_Harriet_Backer_Uvdal stavkirke (1909)

Til sin vårkonsert 26. april tar Årstad kantori for seg norske folketoner. Med seg har vi folkemusikeren Unni Løvlid (kveding) og jazzmusikerene Øivind Stømer (saksofon). Begge har lang erfaring fra sine respektive musikalske univers og fra kombinasjon av folkemusikk og improvisert musikk. På konserten vil vi få høre tradisjonelle folketonearrangementer for kor, solofremføring av religiøse folketoner, saksofonimprovisasjoner – og forskjellige blandinger av disse tre.

Høstkonsert, Årstad kirke, søndag 16. november 2014

Årstad kantoris høstkonsert utforsker kormusikkens mer innadvendte side, med blant annet en del russiske stykker. Vi fremfører både religiøs og verdslig musikk av Tsjaikovskij, Sokolof og Kastalskij, samt musikk av den franske komponisten Guy Ropartz. I tillegg vil vi synge Josef Rheinbergers «Missa sincere in memoriam» akkompagnert av på orgel Mariko Takei

Haydns Stabat Mater, Årstad kirke fredag 9. mai 2014

Årstad kantori
Liv Elise Nordskog, sopran
Thorbjørn Gulbrandsøy, tenor
Daniela Iancu, alt
Kevin Gagnon, bass
Knut Christian Jansson, klaver

Haydns Stabat Mater hører til de mindre kjente og sjelden fremførte Haydn-verkene – helt ufortjent. Selv når temaet er dystert, er musikken grunnleggende lys i stemning, mer i tråd med Haydns egen stil enn med diktets tema. Verket ble fremført med klaver.

J.S. Bach: Ich habe genug, Kantatekonsert i Årstad kirke 16. februar 2014.Medvirkende: Maria Carlsson (Malmö) mezzosopran og Vincent Lièvre-Picard (Paris) tenor.
Årstad kantori og Bergen Bach Ensemble.

Kantate 170 «Vergnügte Ruh’, beliebte Seelenlust»
Kantate 82 «Ich habe genug»
Kantate 161 «Komm, du süsse Todesstunde»

Faurés Requiem, Årstad kirke 10. november 2013
Årstad kantori satte opp en av hjørnestenene i korlitteraturen og samtidig et av de mest elskede kirkemusikkverker. I tillegg verker av bl.a. Poulenc og Messiaen.

Solister: Liv Elise Nordskog (sopran), Olav Veierød (baryton)
Organist: Bjørn Lien

Aftensang, St.Markus kirke 15. september 2013

Johannespasjonen av J. S. Bach, Årstad kirke 10. mars 2013
Årstad kantori satte opp en kammerversjon av Bachs mesterlige pasjon med fremragende internasjonale solister og et lite instrumentalensemble.

Solister: Vincent Lievre Picard, Ole Strøm, Simon Kirkbride, Tim Lawrence, Maria Carlsson og Liv Nordskog.

Aftensang, St. Markus kirke 21. oktober 2012
Koret fremførte motetter av Buxtehude og Boyce, samt norske folketoer.